Warszawa, 24 maja 2018 r.Ponad połowa przedsiębiorców (prawie 53%) uważa, że płynność finansowa ich firm w ciągu najbliższych 6 miesięcy nie ulegnie zmianie. Mniejszy optymizm wykazuje 13% prowadzących biznesy, którzy spo
Warszawa, 22.10.2019Garmin Swim™ 2 – zegarek na basen i nie tylko Garmin zaprezentował Garmin Swim 2, inteligentny zegarek pływacki GPS, przeznaczony do treningów zawówno basenie jak i podczas pływania w otwartych akwenach.
Kilka lat temu skrótowiec FOMO (fear of missing out) opisujący nerwową potrzebę zerkania co chwilę na smartfon królował w mediach. Wielu z nas identyfikowało się z tym lękiem, karcąc się w duchu za zmarnowany czas przed ekr
Warszawa, 19 marca 2020Informacja prasowaZmiany klimatu istotnie wpływają na różnorodność biologiczną:prawie jedna czwarta gatunków Europy zagrożona wyginięciem Przełomowy Raport z Oceny Globalnej Różnorodności Biolog
Kraków, 23 grudnia 2019 r. Informacja prasowaWyjątkowa mapa miasta w krakowskim hotelu!Jedyna w swoim rodzaju mapa pojawiła się na ścianie hotelu Mercure Kraków Stare Miasto. Jest ona odpowiedzią na mocno rozwijający się tr
Warszawa, 23 grudnia 2019Informacja prasowaŚwiętuj z głową!Zbliżający się okres świąteczny to czas, w którym wiele osób wpada w sidła nadmiernego konsumpcjonizmu. Wszechobecne reklamy i promocje kuszące nas z każdej st
Cukier w diecie sportowca: jak radzić sobie z zapotrzebowaniem na słodycze, by pozostać fit i nie obrosnąć tkanką tłuszczową?Często osoby, które starają się żyć zdrowo i aktywnie, zastanawiają się, czy mogą pozwolić
23 stycznia 2020 r.Naukowcy UW i PW angażują się w ratowanie klimatuNaukowcy z Uniwersytetu Warszawskiego, którzy założyli spółki spin-off, przedstawiali rozwiązania wspierające ochronę środowiska. Potencjał prezentowany
Kraków, 18 grudnia 2019ARTIST YOURSELF – KREATYWNE WARSZTATY Z YLANEM ANOUFA W IBIS STYLES KRAKÓW SANTORINIWe wtorek, 17 grudnia 2019, w nowo otwartym hotelu ibis Styles Kraków Santorini odbyły się kreatywne warsztaty, które
Polne smaki – jadalne kwiaty i zioła w wakacyjnym menuNie trzeba być właścicielem ogrodu, by zbierać plony. Wystarczy wykorzystać w kuchni dziko rosnące rośliny, aby przekonać się, że stanowią one smaczne dopełnienie n